Afdelinger og omgivelser

På Struer Skolehjem har vi tre hovedafdelinger.

I princippet er afdelingerne aldersintegrerede, men i praksis er det endnu sådan, at Nr. 13 rummer de ældste, da det er Struer Skolehjems efterværnstilbud. Efterværn kører efter § 76. Alle børnene har eget værelse.

Hver afdeling har seks til ti børn og sin faste stab af pædagoger, der bemander afdelingen hele døgnet – om natten er der sovende nattevagt.

Vi prøver at indrette den enkelte afdeling så familielignende som muligt. Børnene er en stor del af at indrette deres eget værelse.

Fjordglimt er en særlig afdeling for børn med bla. diagnosen mental retardering. Afdelingen er beliggende med egen indgang, egen legeplads og eget udeområde. Der er således mulighed for at give børnene ro.

Solhøj og Tagskægget er døgnafdeling for børn og unge med plads til 8-10 børn på hver afdeling. Aldersspændet er oftest 10-18 år.

Børnene placeres på afdelingerne med baggrund i det enkelte barns match i den enkelte børnegruppen, hvor den vigtigste faktor er relationer til børn og voksne.

Tagskægget og Solhøj er døgnafdeling for børn og unge med plads til 8-10 børn på hver afdeling. Aldersspændet er oftest 10-18 år.

Børnene placeres på afdelingerne med baggrund i det enkelte barns match i den enkelte børnegruppen, hvor den vigtigste faktor er relationer til børn og voksne.

Aflastningsforløb kan aftales på både hverdage og i weekender og giver barnet/den unge en tryg mulighed for socialt samvær med andre børn/unge. Der er en fast dagligdag med struktur og forudsigelighed og forskellige former for aktiviteter sammen med de øvrige børn og unge på Struer Skolehjem.

Omgivelser

Struer Skolehjem ligger et stenkast fra Limfjorden i naturskønne omgivelser. Grunden støder helt ned til fjorden. Der er mange sjove og hyggelige kroge, og stedet emmer af sjæl blandt andet, fordi nogle af bygningerne er helt tilbage fra 1906, hvor Struer Skolehjem blev grundlagt.

Skolehjemmet ligger på en stor grund med plads til forskellige aktiviteter. Vi har bl.a. egen cross-bane, fodboldbane og multibane. Vi har også træ- og metalværksted, gymnastiksal og egen klub med poolbord og bordtennis. Beliggenheden ved fjorden indbyder til mange forskellige vandaktiviteter alt efter årstiden. Der er således mulighed for at fiske, bade, skøjte ol.

Vi forsøger at integrere børnene i lokalmiljøets tilbud med fritidsaktiviteter, praktikker, ungdomsklub ol.

Har du spørgsmål, så kontakt