AKTUELT

Læs vores nyheder herunder

 

Gave Fra Tidligere Elev

Gave Fra Tidligere Elev
Struer Skolehjem har modtaget et smukt skilt i gave fra tidligere elev.

Jens, som har udført skiltet, ses her sammen med viceforstander Henrik Bitsch.

Lyt til podcast om mentalisering på Struer Skolehjem

Struer Skolehjem har et stort fokus på mentalisering i forbindelse med et aktuelt projekt under Socialstyrelsen. I mentalisering handler det om at have 'sind på sinde' - at have evnen til at forstå tanker, følelser og adfærd hos sig selv og andre. Men det er også en faglig metode til at se traumer og reaktionsmønstre bag handlinger, der kan virke uforståelige eller problematiske. I denne podcast giver Janne Østergaard Hagelquist dig indblik i teorierne bag mentalisering, og så kan høre, hvordan Susanne, der er socialpædagog på Struer Skolehjem, bruger mentalisering til daglig. Medvirkende:Janne Østergaard Hagelquist, psykolog ved Center for Mentalisering og forfatter til bl.a. Mentaliseringsguiden Henrik Bitsch, viceforstander på Struer Skolehjem Susanne Havskov, socialpædagog på Struer Skolehjem

Læs mere her

Mindeord om Kai

Mindeord om Kai
Mindeord om Kai Kristensen, skrevet af forstander Torben Norup:

Struer Skolehjems børn og unge har mistet en god ven.

Kai Kristensen blev bisat fra Randers Nordre Kirkegård lørdag d. 20.03.2021. Kai var tidligere elev på Struer Skolehjem og havde en svær tid som anbragt dreng.

”Erindringer om Kai”

Jeg lærte Kai at kende for cirka 12 år siden (sådan rigtigt at kende). Kai havde en plan Ikke en Egon Olsen plan, men en Kai plan, en særlig plan.

Struer Skolehjem skulle køre ud til Kais søster Kirsten og svoger Jørn på deres planteskole. Vi skulle hente juletræer- Dem måtte vi få af Kai.

Første gang var en søndag, husker jeg. En kollega, Benny og jeg samt det vigtigste for Kai: 4-5 børn fra Struer Skolehjem. Det var igennem børnene, at Kai fandt nogle glade øjeblikke. Kai var meget gavmild, og man kan sige, at det med juletræerne udviklede sig til en rigtig dejlig tradition. Vi kom en torsdag i november og fik gran, adventskranse, fyrtoppe og rigeligt med juletræer med tilbage.

Dette ritual var planlagt et år frem. Altid. Så jeg var et af de få mennesker i kongeriget Danmark, der på dato i januar vidste, hvornår juletræerne til Struer Skolehjem skulle bjærges - i november 10 mdr. senere!

Struer Skolehjem fik ” kæmpe-pølser” fra et slagteri i Randers. Gaver til børnene. Ekstra gaver til julebankospillene på Struer Skolehjem. Kai nød at give.

Kai nød helt sikkert også at købe ind sammen med Kolding (Kais gode ven). Slik og masser af ting fra Billy Villy, Netto og mange andre steder. På en måde var der en leder over Kai.

I begyndelsen hentede vi måske 7 juletræer til hele skolehjemmet. Et år, hvor vi var ret mange børn med på juletræsturen, spørger et af disse, om hun må få et med hjem til sin egen familie? Selvfølgelig, siger Kai. Jeg opdager dette og siger, at så kunne det nok give mening, at Kai også tilbød et til de andre børn, der var med. Ingen smalle steder i Bredgade. Alle måtte få, også de voksne, der var med. Kai tænkte ikke et sekund på, hvordan vi skulle få træerne med til Struer. ”Det finder du ud af, Torben”. Sådan var Kai, kort, kontant og ikke hans problem. Med et højt overlæs gik det mod Struer- 25 juletræer! Vi lignede nogen, der havde et juletræssalg.

Tak Kai.

Et par år efter var den første kollega Benny med igen. Kai bliver ved med at kalde ham Peter. Jeg siger stille til Kai, at han hedder Benny, hvortil Kai siger: ”Han lystrer Peter fint!!”

En dag for et par år siden ringer Kai igen. Lige på, ingen forklaringer. ”Torben, jeg skal låne 3000 kr.!”
Da jeg jo efterhånden kender Kai ret godt, siger jeg bare ja i forventning om, at telefonsamtalen vil afsløre, hvad de skulle bruges til. ”Jo ser du. Du skal ringe efter, eller finde ud af hvornår Hjem-is bilen er i Struer. Så skal alle børn, og de voksne, der er på arbejde have en Is”. Jeg siger forsigtigt, det har jeg jo lært, at det næppe koster 3000 kr. ”Nej siger den gode Kai, men så skal du købe islagkager for resten!”. - Og sådan blev det. Vi lå rigtig godt i islagkager det næste års tid.

Af andre gavmildheder kan nævnes Kais egen store interesse: at samle på mønter. Han gjorde meget for at få nogle af børnene på Struer Skolehjem til at dele hans interesse. Det lykkedes da også for nogle af børnene et stykke hen ad vejen.

En dag ringede Kai og gav som sædvanlig bare en ordre/besked. Nu kom ham og Kolding og så var der kursus i at rense mønter med syre og diverse kemikalier. Klude og knofedt.
I samme boldgade blev jeg en anden gang ringet op. ”Vi kommer nu, Kolding og jeg. Er der nogle stærke mænd på arbejde?” Som sædvanlig løftede Kai ikke sløret for, hvorfor det var nødvendigt med stærke mænd lige med det samme.
Kai havde købt samtlige en, to og femører af udgåede modeller ved en mønthandler i Randers - og de er tunge, skal jeg hilse og sige. Mange af dem er i vores depot endnu. Der kan sagtens blive én til hver borger i Struer, eller i det halve af Randers. Kai var oftest gennemført.

Til slut:
Kai havde hørt/ læst, at hvis man spiser Aronia bær eller drak juice derfra, ville man få et langt og sundt liv. Derfor kom Kai en dag med en sæk med 50 buske, som vi så skulle plante på Struer Skolehjems grund.

Det er gjort, og de står ved hønsehuset i den gamle dyrehave. Jeg lover, at der kommer et skilt op til sommer, hvorpå der skal stå: ”Kais mindelund”.

Kai havde, som de fleste sikkert ved, det ikke godt i hans egen tid på Struer Skolehjem. Jeg har, fordi jeg kunne mærke, at det var godt for Kai at være god mod de børn der bor her i dag, åbnet de døre, Kai ønskede.

Jeg vil mindes Kai som et meget givende og omsorgsfuldt menneske.

På vegne af hele Struer Skolehjem
De bedste tanker til jer alle og Kai

Æret være Kais minde.

Torben Norup Forstander

Kais familie havde yderligere samlet ind og med beløbet fulgte et kort:

Kaj ønskede sig ingen blomster på sin vej, Men han ville elske at se lunden vokse. Så helt i hans ånd er her et lille tilskud, Kajs familie. For beløbet købes der en del frugttræer, der plantes ved siden af Aronia buskene i ”Kais Mindelund”.

Omtale i Jyllands-posten 07062019

 

ADRESSE

Struer Skolehjem
Godthåbsvej 15
7600 Struer

KONTAKT INFO

Tlf: +45 9684 2400
Fax: 9785 0233
Email: struerskolehjem@struer.dk

 

TRÆFFETIDER FOR KONTORET

Mandag - torsdag: 8.00 - 15.00
Fredag: 8.00 - 13.00
Hovednummeret er altid åbent

FØLG OS HER